Японската автомобилна компания Toyota отново отложи представянето на всъдехода Land Cruiser Prado от пето поколение – този път за лятото на 2023 г. Това съобщи японското издание BestCarWeb с позоваване на свои източници.

Отлагането на датата на дебюта е свързано с глобалната криза в автомобилната индустрия, изразяваща се в коронавирусни ограничения и проблеми с доставките на резервни части. Поради това Toyota многократно спира работата на заводите си и като цяло е намалила сериозно обемите на производство.

Предполага се, че със смяната на поколението Prado ще запази структурата си на рама и ще бъде изграден на същата модифицирана платформа TNGA-F като Land Cruiser 300. Гамата от двигатели на иновацията вероятно също ще бъде споделена с модификацията 300, която получи модерни V6 турбо двигатели вместо старите V8.

Става дума за новия 3.3-литров турбодизелов двигател с мощност 299 к.с. и 700 Нм въртящ момент, както и за бензиновия битурбо шестак с обем 3.5 литра от Lexus LS. Последният произвежда 415 к.с. и 600 Нм. И двата двигателя са съчетани с новата 10-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела с три блокировки на диференциалите и селектор за режим на шофиране Multi-Terrain Select.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени