Катар се изправи срещу кампания от критики "без прецедент" преди организирането на Световното първенство по футбол, заяви във вторник емирът Шейх Тамим бен Хамад Ал-Тани, цитиран от агенция "Франс прес".

"Откакто получихме честта да домакинстваме на Световното първенство, Катар е мишена на кампания без прецедент, на каквато никоя друга страна домакин не е била подложена", каза той по време на обръщение.

ФИФА даде домакинството на Катар през 2010 година и десетки милиарди долара бяха изхарчени от емирството оттогава, за да се подготви събитието, което започва на 20 ноември. Богатата държава е обект на много критики по отношение на третирането на чуждестранните работници, правата на хората от ЛГБТ общността и жените, както и за употребата на климатизация на осемте стадиона, които струваха 6,75 милиарда долара.

"В началото ние приемахме това добре и дори смятахме, че някои критики са позитивни и полезни, които ще ни помогнат да развием някои аспекти", заяви емирът пред законодателния съвет в Доха. "Но бързо ни стана ясно, че кампанията продължава, разраства се и е пълна с клевети. Тя достигна до ниво, което огорчи много хора и ги накара да се запитат за истинските причини за тази кампания", добави той.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви наскоро, че Световното първенство в Катар, което е първото, организирано в арабска страна, ще бъде "най-доброто за всички времена".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени