Легендата на Левски Емил Спасов заяви пред „Мач Телеграф“, че на „сините“ им липсва „солта на футбола“, като визира головете от създаваните пред противниковата врата положения.

„Както напоследък се случва, така стана и в срещата с Локомотив Пловдив. Отборът не играе лошо, но пропуска много положения и в крайна сметка не успява да спечели. Основната причина да не печелим е неумението да вкарваме голове. Имаше 4-5 чисти голови ситуации, но не успяха да ги реализират. Това се случва всеки мач“, каза Спасов пред „Мач Телеграф“.

„Нападателите трябва да работят много в завършващата фаза. Не е нормално да изпускаш толкова много. На всеки може да се случи да изпусне положение или две, но при нас се превърна сякаш в нещо нормално… Във всеки един двубой се пропиляват няколко изгодни положения, а като се случва така, един отбор няма как да върви напред. Става въпрос за завършека на нападенията, защото дотам нещата са добре. Вижда се скорост и техника, но ударът в 90% от положенията е в аут“, заяви Спасов.

„Мъри го казва непрекъснато. Аз мисля, че може да се поработи повече върху това нещо и въпреки че пропуските тежат на всеки, особено на футболистите, които ги правят, трябва да се излиза от положение. Вярвам, че в края на краищата ще подобрят играта си в нападение и ще започнат да бележат. Всички варианти, които Стоилов използва, щяха да са далеч по-ефективни, ако имахме централен нападател. Просто нямаме такъв. Трябва да се привлече, но пък липсват средства“, коментира Емил Спасов.

„Не бих казал, че Бари липсва особено, защото при него ситуацията беше същата. И той пропуска, както всички останали. Единственото негово положително качество, което трябва да отличим, е неговата всеотдайност, борбеност и игра за отбора. Не може да говорим за игрова криза в Левски. Играта не е лоша, напротив – добра е. Играят правилно и пресират, стараят се. Липсва солта на футбола, а едно ястие без сол не е вкусно. Липсват головете, ако могат това нещо да го превъзмогнат и оправят, нещата ще се наредят. Дано срещу ЦСКА 1948 нещата да са по-различни за Левски“, завърши Спасов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени