Иван Гешев отдавна се занимава с политическо говорене и то не в сериозен стил, а като тези, които влязоха в българската политика в качеството си на празнодумци. Колко хора обикалят студията и говорят с часове, но без да кажат нищо. Ако има необходимост, не бих се учудил Борисов да се откаже от Гешев. Поведението на Гешев показва, че не е много ясно той би ли освободил някое от висящите досъдебни производства да се развие по нормалния ред. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ адвокат Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър.

„Всичко е възможно, когато Гешев е главен прокурор, но категорично има от какво да се страхува. Ако той имаше нормални приятели, би трябвало някой да му обясни, че е в негов интерес колкото може по-рано да напусне този пост. Този срок, който му остава от близо 4 години до края на мандата, ще го доведе дотам, че в края на мандата ще си мисли, че разговаря директно с Господ. Изведнъж ще падне от високо. Ще трябва да диша нормален въздух, да ходи по тротоара. Не виждам как ще устрои професионалното си бъдеще. И тогава стресът, който ще преживее, ще бъде жесток“, смята юристът.

Според Йорданов на хората много бързо им минава гнева и забравят какво е било.

„Остават хората, които са на хранилка при ГЕРБ. Те може да са 24% от гласуващите, но са достатъчни, да докарат нещата дотам, че Бойко Борисов да излезе и да каже: „Победихме! И сме първа политическа сила.“ Несъразмерните количества държавна субсидия, която се даваше, това, което се изсипваше в касите на ГЕРБ, няма нищо общо с това, което е нужно да се издържа една партия“, каза още юристът.

„Сами сме си виновни, когато допускаме 12 години едно такова управление. Значи сме си го заслужили. Ако на преговорите за избор за председател на парламента беше поканен Шкумбата, резултатът щеше да е същият, но поне щеше де е забавно“, добави още Йорданов.

Той коментира и номинацията на Росен Желязков за шеф на парламента. „Желязков бе накиснат за аферата Костинброд. Тогава бяха напечатени толкова бюлетини, че можеше да се покрие магистрала „Тракия“ цялата. И после се радват, че е оправдан. Е как няма да го оправдаят, след като няма правна норма, по която да бъде подведен под отговорност. И после бе награден и стана министър“, каза още Йорданов.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F579993007215794%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени