Rolls-Royce свали камуфлажа от първия си сериен електромобил и показа пред света може би най-луксозната кола на ток създавана през последните години. Spectre е луксозно купе в стила на Wraithс междуосие от 3.21 метра и тегло от 2975 килограма. Главен виновник за това е батерията, която е с тегло от 700 килограма и може да придвижи електрическото купе до 520 километра с едно зареждане.

От Rolls-Royce не са много подробни около точните технически характеристики, но пък ни казват, че мощността достига до 585 конски сили при пиковите си стойности, а въртящият момент е 900 нютон метра. Това позволява ускорение до 100км/ч за 4.5 секунди, макар това да не е най-важното, поне при този модел.

Външно колата прилича на модернизиран Wraith с отделени в две част предни светлини, където ясно си личи почерка на BMW,както и правоъгълни вертикални светлини в задната част. Страничните линии са модернизирани, а вратите отново се отварят "наобратно“.

Интериорът не се отличава драстично от това с което клиентите са свикнали в другите модели на марката и именно това са търсили от Rolls-Royce. Единствената разлика е в дисплея, който замества аналоговите километражи пред водача.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени