Експлозията, избухнала сутринта на 25 октомври в Мелитопол, е терористична атака, каза Владимир Рогов, председател на движението "Ние сме заедно с Русия". Думите му предават РИА Новости.

„Близо до сградата на нашата регионална телевизия "ЗаТВ" в Мелитопол имаше терористична атака. По налична към момента информация е избухнало самоделно взривно устройство”, каза Рогов.

Експлозията беше потвърдена от украинския кмет на Мелитопол Иван Фьодоров. Според него експлозията е избухнала близо до офиса на Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия, който се е намирал в сградата на бизнес центъра на ръководителя на новата администрация на Запорожие Евгений Балицки. Там се намира и офисът на телевизионната компания "ЗаТВ", която излъчва в окупираните територии на региона.

По предварителни данни най-малко петима са ранени, съобщава Руската служба на Би Би Си.

Той отбеляза още, че експлозията е повредила фасадата и прозорците на сградата.

По-рано беше съобщено за експлозия на автомобил в Мелитопол близо до сградата на местната телевизия "ЗаТВ". Детонацията е била единична.

Мелитопол е град в Южна Украйна, който се намира под контрола на руските сили още от лятото, паралелно със превземането на цялата Херсонска област. Градът обаче е част от Запорожка област и важен логистичен център край Азовско море и снабдителен възел за Кримския полуостров. В него са базирани новите руските власти на Запорожка област, тъй като областният център – град Запорожие се контролира от Украйна.

В Мелитопол обаче действа активно украинско съпротивително движение и там нерядко биват атакувани руски окупационни служби или назначени от Русия чиновници.

Източник: ФАКТИ

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени