Излезе от печат първата по рода си книга албум с фотографии от уникални и отдалечени, трудно достъпни кътчета в цял свят на травъл фотографа Людмила Капитанова. Луксозното издание на „Библиотека България“ ще бъде представено на изложба, която се открива на 25 октомври, вторник от 19 часа в галерията на Виваком Оборище 5. Книгата съдържа над 60 фотографии с красиви пейзажи, портрети, върхове, планини, пустини, реки, хора, животни. Някои от тях са част от изложбата. В албума можете да видите заснежените върхове на планините в Непал, Килиманджаро в Африка, пълните с живот реки във Виетнам, каналите на Венеция, загадъчните храмове в Азия, слонове, зебри и жирафи, пингвини и тюлени, екзотични портрети на хора от племената в Африка и Азия, редки снимки на обитателите на Антарктика.

Всяка снимка има своя биография, свързана е със случки, даже рисковани преживявания. Характерните моменти са уловени с усет за цвят, хармония и естественост. Географията на фотографските маршрути на Людмила Капитанова е впечатляващо разнообразна – Антарктика, Бали, Мианмар, Шри Ланка, Мароко, Камбоджа, Египет, Чили, Непал и Иран.…Дори познати кътчета от Европа изглеждат впечатляващо с уловените детайли и нюанси. Усещането за мига излъчва човечност, любопитство, и вдъхновение. В албума са показани и фотографии на нейни колеги от фотоекспедициите на няколко континента.

На изложбата, която ще бъде открита до 29 октомври, са показани над 30 фотографии с акцент от последното пътуване на Людмила Капитанова в Непал и Иран със световноизвестния италиански фотограф Роберто Паци. Той е роден в Милано, но живее в Палма де Майорка (Испания). Издал е седем книги със свои фотографии, работил е за специализирани издания като Natonal Geographic, GEO, също за Daily Mail, The Times, Daily Telegraph, представени в изложбени салони в цял свят.

„Постоянното търсене на собствените лимити и любовта към света, с неговите разнообразни страни, намират в нейните фотографии начин да се покажат на повърхността и да бъдат разказани с лекота и удивителна непосредственост“, казва Роберто Паци за снимките на Людмила Капитанова. Той беше гост на откриването на първата ѝ изложба през 2019 г. За съжаление сега няма да може да присъства, но заглавието „Да пътуваш с Роберто“ е знак за благодарност за съвместните експедиции.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени