След спирането на производството в завода на Volkswagen в Калуга през март тази година автомобилният производител не планира възобновяване на работата в Русия и търси купувачи за този си актив, съобщава Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), позовавайки се на източници в компанията.

Според вестника, Volkswagen търси инвеститор за завода си в Калуга, тъй като не вижда други алтернативи предвид събитията в Украйна. „С всеки кръг от ескалация на напрежението вероятността отново да можем да произвеждаме (бел. ред. в Калуга) в обозримо бъдеще се намалява“, казва неназован мениджър на компанията, цитиран от изданието.

Надзорният съвет на VW изрази по-радикална позиция пред вестника, според която представители на ръководството "имат ясно желание да напуснат напълно страната".

Въпреки слуховете, че заводът в Калуга може да бъде придобит от казахстанската компания Asia Auto или австрийския предприемач Зигфрид Волф – някогашен шеф на австрийския производител Magna Steyr, самият автомобилен производител Volkswagen разчита на купувачи в Руската федерация или Китай.

Volkswagen Group Rus спря производството в Русия от 3 март 2022 г. По данни на Асоциацията на европейския бизнес продажбите на компанията в Русия през 2021 г. са паднали с 14%, до 86 100 единици.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени