Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, който изпрати непълнолетните си синове в зоната за "специални военни операции" , иска да даде пример на другите бащи.

Такова обяснение за решението на политика даде Нина Останина, ръководител на комисията по семейни въпроси на Държавната дума, пише изданието "Подем".

„Мисля, че той просто иска да покаже с личния си пример, че другите бащи, които се наричат ​​патриоти, си казват – къде са порасналите им деца“, каза тя. Според Останина Кадиров е добър баща и носи отговорност за действията си спрямо децата си.

Депутатката припомни, че чеченската култура на образование се различава от другите по своите традиции и подчерта, че „не бих се намесила във вътрешните им работи и традиции“.

По-рано Кадиров каза, че в първия ден от участието си в "спецоперацията" непълнолетните му синове са се сражавали срещу бойците на Въоръжените сили на Украйна и са прикривали настъплението на руските военни. „Както подобава на чеченските войници, те веднага се заеха с работата“, каза той, цитиран от Лента.ру.

На 3 октомври ръководителят на Чечня обяви решението си да изпрати непълнолетните си синове в зоната за "специалната операция" – на самата фронтова линия. Според Кадиров е дошло времето те да се „покажат в истински бой“. Ахмат, Ели и Адам, съответно на 16, 15 и 14 години, пристигнаха на мястото на фронта на 19 октомври. Децата се запознаха с обстановката на фронта и разгледаха голям брой трофеи, включително оръжия на НАТО.

Източник: ФАКТИ

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени