Левски не успя да победи Локомотив Пловдив, след като позволи на гостите с един точен удар да си тръгнат с 1 точка от „Герена“ – 1:1. Това бе трета поредна издънка на „сините“ в първенството. При попадението на пловдивчани стражът на Левски Пламен Андреев не се намеси по най-добрия начин.

Дългогодишният треньор на вратарите в Левски Валентин Захариев коментира пред „Мач Телеграф“ ситуацията, която се получи с Андреев. Специалистът е категоричен, че той не бива да бъде отписван с лека ръка.

„Много пъти се е случвало да ти вкарат с един удар. Пламен Андреев можеше и по-добре да реагира, но има и такива моменти. Нямаше и късмет в тази ситуация. Но това е грешка на растежа, като придобие опит от мачовете, които играе, след една година подобна топка няма да влезе. Сега има ситуации, които още не ги разчита добре, но това ще се промени с натрупването на опит, а не на тренировки. Колкото и да се опитват да пресъздадат по време на занимание тази ситуация – не могат да го направят. Хубаво беше подаването, а ударът беше силен и по земя.

Тези топки са най-трудни за вратарите. Трябва да му се дава шанс на момчето и да се налага. Някъде все ще сбърка, та той е на 17 години. То и грешката не е кой знае колко голяма… Ако разчитаха на Ники в този мач, то попадението на Локо Пд нямаше да го коментираме, по принцип. Михайлов можеше и да го спаси само с опи, защото можеше да му е по-различна позицията и реакцията. Пламен ми прави много силно впечатление при центриранията. Той в наказателното поле е господар във въздуха, както и в онези топки между него и защитниците, които са много трудни за вратаря. Така, че Андреев да го оставим на мира да пази и като свърши сезона ще му направим анализ на представянето. Моите вратари са били най-добрите и са им вкарвали много по-вратарски голове.

Гошо Петков стана 4 години вратар №1 на България и има няколко попадения, които са от далеч по-големи грешки. Имаше дори и комични. Много е важно оценката да бъде обективна. Добре си пази Андреев и така да продължава. Следващият мач може да е герой.

Аз съм „за“ българин да е вратар, но не който и да е, а да е от школата на Левски. Защото там се работи най-добре. При него е далеч по-голямо напрежението, отколкото в други отбори. Заложили сме на това момче и трябва да продължаваме. Пламен има лидерски качества. Много добре командва защитниците. На него му се чува гласа дори тогава, когато стадиона е пълен. Той е дете, а има самочувствието да командва по-големите. Има някои свити хора, които не го могат. Пламен не е подвел Станимир Стоилов до момента нито един път. Срещу Локомотив Пд също не го направи“, категоричен бе бившият вратар и треньор на „сините“.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени