Мъж на 25 години, шофирал след употреба на наркотици и алкохол, е блъснал пешеходец в центъра на село Мездрея в община Берковица, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Произшествието е станало към 00:40 часа през нощта на улица „Главна“ в Мездрея. Шофьорът не осигурил достатъчно странично разстояние при разминаване с движещия се по пътното платно по посока на движение на автомобилите пешеходец на 44 години от селото. При удара той е ранен и е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Берковица. Нанесени са материални щети и на колата.

На шофьора са съставени 4 акта и е задържан за 24 часа в полицията за причиненото ПТП, за употребата на амфетамини и алкохол. На пешеходеца също е съставен акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Пак вчера в Лом е задържан за денонощие младеж на 19 години, който шофирал луксозен автомобил след употреба на наркотици и срещу него е образувано досъдебно производство.

В последните дни случаите на установени дрогирани шофьори в Монтанско нараснаха, а от началото на годината те са 49 при 36 за същия период на миналата година, съобщиха за БТА от пресслужбата на полицейската дирекция в Монтана.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени