Заявяването понякога на здравия разум не бива да бъде за сметка на достойнството на българските социалисти. Така се получи при избора на председател. Защото имаме много ясно артикулирани рамки. По отношение на правителство – ние да не бъдем с ГЕРБ и ДПС. Трябваше ли друг да предложи Вежди Рашидов за председателския пост – може би предстои да обсъдим на следващ Национален съвет на партията. Това заяви в „Денят на живо” по NOVA News председателят на БСП-жени Дора Янкова.

По думите ѝ партийната дисциплина е била като рамка по отношение на съставяне на правителство. „Тоест при следващите стъпки на разговорите между парламентарните групи – ние сме дали една рамка на преговарящия екип, който ръководи г-жа Нинова. Ако тя престъпи тази рамка – трябва да се свика Национален съвет”.

Янкова припомни, че през 2017 година за социалистите са гласували над 900 000 души, а четири вота по-късно избирателите са едва 230 000. „Това означава да носиш отговорност. Да поемеш отговорност с подаване на оставка, със свикване на форум, който да реши как да продължи по-нататък партията”, категорична е тя.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени