Финалът на "Домът на дракона" завърши първия сезон с огромен рейтинг за HBO. Популярната фентъзи поредица привлече над 9 милиона зрители за финалния епизод, което го превърна в най-голямата вечер за мрежата след края на "Игра на тронове" през 2019 г. Цифрите са още по-впечатляващи, тъй като сериалът се конкурираше в САЩ с мача от НФЛ между Питсбърг Стийлърс и Маями Долфинс и плейофа от Мейджър лийг бейзбол между Хюстън Астрос и Ню Йорк Янкис.

Кейси Блойс, председател и главен изпълнителен директор на HBO и HBO Max, споделя: „Развълнувани сме да видим, че „Домът на дракона“ запали феновете на „Игра на тронове“ по целия свят, както и привлече нови зрители, които откриват света на Вестерос за първи път. Поздравления за Джордж, Райън, Мигел и целия екип на новия сериал за невероятния първи сезон.”

Всички епизоди на "Домът на дракона", включително финалът, до момента са гледани средно от 29 милиона зрители в САЩ. Това е повече от три пъти над средната аудитория. Извън САЩ сериалът надмина осмия сезон на "Игра на тронове", превръщайки се в най-гледаното заглавие на HBO в историята в Латинска Америка, Европа, Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.

Сериалът е достъпен в 39 латиноамерикански държави, 21 територии в Европа и в Югоизточна Азия, Хонконг и Тайван.

Сценарист на "Домът на дракона" е Райън Кондал, действието се развива 300 години преди събитията в "Игра на тронове" и разказва историята на Домът Таргариен, която приключва на финала на сезона. Първият сезон представя събитията, довели до гражданската война за наследство, известна като Танца на драконите, която ще бъде разгледана в останалите части на сериала.

Снимките на втората част ще започнат в началото на 2023 г., но едва ли премиерата на новия сезон ще бъде през следващата година.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени