Не трябва да допуснем България да си удвои дълга за 3 години, както предлага служебното правителство. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Мартин Димитров от „Демократична България”.

Според него това е много рисков сценарий. „Видяхме как фалира Гърция пред очите ни. Трябва да гарантираме на хората, че и пенсиите, и парите в бюджетната сфера, ще се увеличават”, поясни той.

По думите му най-важната антикризисна мярка е да не допуснем голям бюджетен дефицит догодина. „Служебният финансов министър вече говори за подобно нещо. За съжаление, това служебно правителство обича да прави големи кризисни сценарии. Помните за газа какво говореха – че няма да е готова връзката с Гърция навреме, а това не се оказа вярно”, каза още депутатът от ДБ.

Според него бюджетният дефицит трябва да бъде намален на около 3% и не трябва да се повишават данъците, така че растежът на икономиката да продължи и догодина. По думите му се очаква догодина инфлацията да намалее. Голяма част от света навлиза в рецесия, това ще свали цените на много стоки, уточни Димитров.

И заключи, че е много важно догодина да има добре фокусирани компенсации за тока, парното и газа.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени