Дилиън Уайт отново е актуално име след победата си над Джърмейн Франклин през ноември.

Въпреки че Уайт е фаворит за мач с Антъни Джошуа в реванш през 2023 г., той също се интересува от битка с бивш шампион в тежка категория от напълно различен спорт, пише mma.bg.

В интервю за Sky Sports 35-годишният Уайт (29-3, 19 КО) призова за боксов мач с бившия носител на титлата на UFC Франсис Нгану.

„Бих искал да се бия с него, каза Уайт. – Очевидно той е шампион, опасен човек, но мисля, че бих го смачкал. Би било много интересна битка, защото и двамата имаме опит в бойните изкуства и той е готов да скочи в дълбокото, биейки се с някой като мен. Това ще предизвика голям интерес и доста хора ще ни гледат.“

Френският професионален ММА боец от камерунски произход, (17-3, 12 KO MMA) вече не е обвързан с UFC и може да продължи кариерата си във всяка посока, която пожелае. Нгану отдавна искаше да участва в боксов мач.

36-годишният боец е в списъка с опоненти и на Тайсън Фюри, откакто шампионът на WBC в тежка категория нокаутира Уайт през април.

„Феновете по целия свят биха искали да го видят, защото той е бивш шампион на UFC, който идва да се изправи срещу топ боксьор от тежка категория като мен. Тези момчета знаят, че в бокса могат да се правят повече пари, отколкото в ММА,” каза Уайт.

„Би било добре да станеш шампион в два спорта – нещо, което и аз исках да направя – така че разбирам защо той има огромно желание да направи нещо подобно.“

Уайт не е незапознат с ММА. През 2008 г. той се би в единствената ММА битка в кариерата си и отбеляза 12-секунден нокаут срещу Марк Страуд в Лондон.

„Много от тези боксьори се заяждат с тези момчета от ММА и ги бият на боксовия ринг, но те не са достатъчно смели, за да влязат в клетката. С удоволствие бих се бил с него в бокса, както и в клетката, “, каза Уайт.

„Много по-лесно е да нокаутираш хора с ръкавици от четири унции, които почти нямат подплата. Мога ли да направя същото с боксова ръкавица от 10 унции? Знам, че мога.“

Уайт каза, че ще бъде отворен за евентуален мач в края на март и началото на април.

„Това ще му даде достатъчно време за пълен подготвителен лагер“, каза Уайт. „Ще бъде честна битка. Той ще има време да тренира. Аз ще имам време да тренирам и ще направим много добър боксов двубой.

Вярвам в себе си, знам на какво съм способен.

Очевидно е, че той е добър боец, силен е, но има много дупки в играта си. Той удря отдалеч, той е страйкър. В ММА този стил работи, защото има малки ръкавици и просто трябва да уцелите опонента си, за да му нанесете поражение.

Но в бокса е различно. Трябват ти умения и добър тайминг. Той не може просто да излезе и да започне да хвърля удари и да мисли, че може да нокаутира хората.

Човекът, който стои пред него, може да го накара лесно да пропусне. Той е опасен и голям силен човек, но това е страхотна битка за мен, ако трябва да бъда честен.“

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени