Политическият инат ни доведе дотук, защото това, което днес се предлага от ПП всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме. Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира пред БНТ връчването на втория мандат на "Продължаваме Промяната" и изготвената от тях декларация с основните приоритети.

"Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство. Сега виждаме, че концепцията се обръща – само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание", каза Сачева.

"Тази декларация, която се предлага, – на практика много точки в нея са национални приоритети на държавата, а не на ПП – например, Шенген, темата за сините карти, дигитализацията, КПКОНПИ, и много други", добави Сачева.
Народният представител допълни, че подобен подход няма как да срещне подкрепата на политическите партии. И не случайно ПП може да разчитат на гласовете на "Демократична България", което остава загадка за мен защо подкрепят подобен начин на правене на политика, добави Сачева.

Деница Сачева каза още, че продължават да вярват, че в ДБ има хора, които са с десни разбирания – хора, които искат да видят едно разумно управление на страната и затова "все още имаме своята толерантност към тяхното поведение, независимо, че понякога то продължава да бъде необяснимо".

Направихме всичко възможно да покажем подход – дали сме и сигнали в момента, че ще участваме в реализацията на кабинет с третия мандат, включително и без наше участие, като целта е да се реализират истински национални цели, завърши Сачева.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени