Закъсняхме с решението, така коментира депутатът от ГЕРБ Даниел Митов липсата до този момент на официална позиция на България по въпроса за оказване на военна помощ на Украйна, информира репортер на Агенция "Фокус".

"То трябваше да бъде взето още от миналия парламент, когато започна военната агресия на Русия в Украйна. Лявоцентристкото мнозинство в миналия парламент и правителство отказа да предприеме такава стъпка. Сега наваксваме. Решението със сигурност ще бъде насочено към това изпълнителната власт да направи преглед на наличностите, които бихме могли да представим като военнотехническа подкрепа за Украйна. Естестевно, това – в синхрон с нашите съюзници", каза още Митов.

"Ние целим да наваксаме това, което правителството "Петков" не успя да направи и в момента, за съжаление, евроатлантическият образ на България не стои добре, хайде да го кажем така", напомни още той.

"Очакваме подкрепа от всички парламентарни групи, които се заявяват като евроатлантици, като хора, които подкрепят европейското и евроатлантическото бъдеще на България. Очакваме "Да, България", "Продължаваме промяната", "ДПС" да участват в дискусиите и след това да гласуват за приемането на такова решение и това няма да ни въвлече във войната", допълни още Даниел Митов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени