Актьорът от "Джеймс Бонд" Даниел Крейг получи същото отличие, каквото притежава измисленият му герой, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

54-годишният британски актьор, който изигра Бонд за пети и последен път във филма "Смъртта може да почака" от 2021 г., беше произведен в кавалер на ордена "Свети Михаил и Свети Георги" – рядка чест, която авторът Иън Флеминг е оказал на своя измислен агент.

Крейг склони глава и се усмихна, докато принцеса Ан, облечена във военноморска униформа, постави ордена на лентата му на врата по време на встъпителната церемонията в замъка Уиндзор.

Актьорът получи отличието за изключителния си принос към киното и театъра.

Крейг беше в британската столица за европейската премиера на драмата за убийства "Вади ножовете 2", която закри филмовия фестивал BFI London в неделя.

Това не е първият път, в който Крейг се превъплъщава в ролята на Бонд, като кралското семейство се включва в имитацията. Той облече смокинг, за да заснеме забавен клип с кралица Елизабет II и нейните коргита за церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2012 г., чийто домакин беше Лондон.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени