Служебното правителство заслужено си спечели оценката на правителство на действието. Това е оценка, която получаваме и от вътрешните, и от международните партньори. За мен е важно, че за кратко време успяхме да извадим държавата от режима на пауза.

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев по време на заседанието на Министерски съвет.
„Служебното правителство не си позволи да губи дори секунда в политически игри и процедури. Продължаваме работата по един от основните приоритети, които си постави служебното правителство още от първия ден – това е подготовката на проектозаконите, които са свързани с Плана за възстановяване и устойчивост“, добави той, цитиран от bTV.
Донев обясни, че целият пакет със законопроекти за второто плащане по Плана е подготвен.

„Днес предстои да разгледаме още два законопроекта. Това е законопроектът за изменение и допълнение на Закона за правната помощ и законопроект за изменение и допълнение на Закона за биологичното разнообразие. Внасянето в НС обаче на вече приетите законопроекти зависи от избора на председател на 48-ото НС. Българските граждани очакват да видят конкретни действия в НС по финализиране на работата по законопроектите, свързани с втория транш от парите от ЕК по Плана за възстановяване и устойчивост“, добави той.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени