Поддръжници на руското правителство изразиха подкрепата си за войната в Украйна по време на погребението в град Самара днес на руски военни, убити в новогодишната нощ при украински обстрел, предаде ДПА.

"Смазваме врага", заяви съпругата на руски генерал пред местна медия.

На траурната церемония са присъствали около 500 души.

Руското министерство на отбраната призна, че 63 наборни военни са загинали при украински артилерийски обстрел в една от зоните под руски контрол в Украйна. По неофициална информация обаче руснаците, загинали при нападението в град Макеевка, в източната украинска Донецка област, са много повече, отбелязва ДПА.

В интернет се появиха кадри, на които се вижда напълно разрушена сграда, в която са били настанени наборните военни. Има данни, че много от тях са вероятно са били мобилизирани от Самарска област, посочва ДПА.

В руските социални мрежи бяха отправени многобройни критики към военното командване, което е разпоредило настаняването на военнослужещите в много малка за целта постройка, разположена в близост до склад за оръжия и муниции.

Присъстващите на погребението в Самара не обсъждаха грешките, направени от руските генерали, нито военното присъствие в Украйна като цяло. Чуха се обаче гласове в подкрепа на продължаването на войната, отбелязва ДПА.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени