Група от шестима германски депутати пристигна днес в Тайван. Това е втора визита на германска парламентарна делегация този месец на фона на нарастващото регионално напрежение, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Делегацията, водена от члена на Бундестага Петер Хайт от Свободната демократическа партия, бе посрещната от заместник-министърката на външните работи Мин Йен Цай на международното летище "Таоюан". Те ще останат на острова до сряда.

Хайт каза, че посещението е част от ангажимента на германската управляваща коалиция "в подкрепа на демократични страни". Той добави, че Германия се безпокои, че Китай е "склонен да анексира Тайван дори със сила, ако е необходимо". "Заплашителните действия на Китай не бива да ни спират да посещаваме и подкрепяме Тайван като държава, която споделя нашите ценности като демокрацията и свободата", заяви още Хайт.

Тайван има независимо правителство от 1949 г., но Китай смята острова за част от територията си и се противопоставя на каквито и да било официални контакти между Тайван и други страни.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени