Естествено, че това, че гласувахме с ГЕРБ, ДПС и "Български възход" за Вежди Рашидов за шеф на парламента не може да прерасне в коалиция. Дори само заради хартиената бюлетина, каза в ефира на Нова ТВ Георги Свиленски от БСП.

"Ние тази подкрепа я имахме и в предишния парламент, но не гласувахме така", посочи той. И обясни, че по сметки на изборни експерти БСП е загубила 150 000 гласа заради липса на възможност за гласуване, а общо 600 000 души не са отишли до урните заради машините.

"БСП има решение да не подкрепя кабинет с мандат на ГЕРБ, ДПС или „Възраждане“. Остават БСП, „Български възход“ и „Демократична България“. Изборът е на президента", каза той, запитан за третия мандат.

Разговорите тогава са много лесни. Мандатоносителят застава пред другите с програмата си. Ако те искат да повишат доходите на българските граждани, да засилят социалната политика, ние нямаме основание да оставяме държавата без стабилно управление зимата", посочи Свиленски. И обясни, че според него политическото представителство трябва да се прави с политически лица, а не да се крият зад фигури, обявени за експерти.

"Ако мандатоносителят приеме подкрепа за социален министър от БСП и вътрешен от ГЕРБ, това е негова отговорност. Ние ще предложим нашите министри", каза той, запитан дали от БСП биха подкрепили кабинет с третия мандат, ако в него участват членове на ГЕРБ.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени