Крилото на ЦСКА Георги Йомов продължава да очаква решението на УЕФА относно положителната допинг проба, която даде през лятото след домакинството на Македония ГП. В тялото на родния национал бяха открити следи от метаболит на тестостерона, като се очаква санкцията му да е между 2 и 4 години извън терените. В момента той е със замразени права за срок от 90 дни.

Йомов пледира "невинен", тъй като е приел забраненото вещество несъзнателно. ЦСКА е наел швейцарска адвокатска кантора да защитава национала, а надеждите са, че санкцията му ще бъде свалена до 6 месеца.

До 5 октомври играчът трябваше да изпрати всички документи, които е подготвил в своя защита към УЕФА. След това се провеждат заседания на две комисии на евроцентралата и изслушване на крилото, а окончателното му наказание се очаква в края на този месец или началото на следващия. След това двете страни имат право на обжалване пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Което означава, че едва ли Йомов ще научи окончателната си съдба преди края на годината, пише "Тема Спорт".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени