"Има нужда от подобно изслушване на служебния финансов министър в парламента. Важната новина е, че служебният кабинет и служебният финансов министър по-скоро не искат да внасят бюджет. Това означава, че натискът за редовно правителство, което да внесе бюджет, се увеличава".

Това каза пред БНР Георги Ганев, икономист, преподавател, бивш депутат от "Демократична България".

И допълни, че има известно разполагане на партиите в политическото бюджетно пространство:
"ДБ и ГЕРБ звучат в полза на силното намаляване на дефицита в рамките на фискалните правила. ДПС звучат като "има гледни точки". БСП не изпитват притеснение от големи дефицити и повишаване на дългови нива. "Възраждане" са против влизане в еврозоната и друго не ги интересува".

В предаването "12+3" Ганев допълни, че безразборното харчене на пари и увеличаване на харчовете, само защото някой протестира, означава голям дефицит и трупане на дълг:

"Какво правим, когато дългът стане достатъчно голям и България не може повече да взима? Ако предвидим разходи, а не ни дадат заем, за да ги изпълним? Да, има протести, има викове "харчете за мен", но никой не иска реформи. Това води до задънена улица. Води до срив. Сега е моментът да се направят реформи в българската социална система, за да започнат да се харчат парите на българските данъкоплатци, но не за да получават субсидии и най-големите богаташи. Това е безумният социализъм от всички за всички. Същото важи и за пенсионерите. Има пенсионери с огромни доходи извън пенсиите, защото имат имущество и печелят от него, например".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени