Има смисъл да предоставим оръжие на Украйна. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV бившият зам.-министър на отбраната и генерал от запаса Атанас Запрянов.

"Тезата, че ако предоставим оръжие на Украйна, ще се замесим във войнатаq не отговаря на истината. Всички международни резолюции, документи и спогодби са категорични, че предоставянето на помощ на жертва не означава намеса в конфликта. Украйна беше нападната и сега търпи удари по инфраструктурните обекти. Тя няма как да ремонтира и произвежда сама оръжие. ООН също обяви, че от Украйна се отнемат незаконно територии и тя е в правото си да се защитава, което означава, че България може да предостави оръжие на Киев. Никой не може да каже кога ще свърши тази война, но колкото повече продължава тя, толкова повече се оскъпява, има жертви и кръвопролития. За да се стигне до мирно решение, всички трябва да седнат на масата за преговори и да вземат най-правилните решения", добави той, цитиран от novini.bg.
"Решението за военна помощ ще е на парламента и правителството ще трябва да изпълни това решение. Президентът не може да се противопостави на едно такова решение, защото ние сме парламентарна република. Категорично заявявам, че предоставянето на оръжие за Украйна не прави България пряк участник в този военен конфликт, както не са намесени Полша, Франция, Словакия, Германия", даде пример ген. Запрянов.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени