Алексей Данилов, секретар по националната сигурност и отбраната (НСБО) на Украйна, в ефира на токшоуто "Големият Лвов говори" заяви, че руският език трябва да бъде напълно изкоренен от територията на страната.

Според Данилов руският език е елемент на враждебна пропаганда и промиване на мозъци за украинците, а разказът за необходимостта от постигане на разбирателство с рускоезичните украинци е опасен за държавата. В същото време секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана смята за правилно освен украинския език да има и английски език.

„Насаждането на тези руски разкази тук е много, много опасно нещо. Уж трябва да се разберем какви са те, какви сме ние. Вижте, ние не искаме нищо от тях. Нека ни махнат от главата, нека си отидат в техните блата и там да си квакат на руския си език“, подчерта той.

Данилов посъветва и така наречените политически експерти, които се появяват по телевизията и говорят руски.

По-рано руският президент Владимир Путин увери, че страната никога няма да допусне позволеното в Украйна по отношение на руския език. Държавният глава каза, че уважава украинския народ, неговия език и култура.

Източник: ФАКТИ

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени