В последното си изявление като премиер на Великобритания Лиз Тръс пожела днес успех на своя наследник Риши Сунак, предаде Франс прес.

Тя говори на "Даунинг стрийт" 10, преди да отиде при крал Чарлз Трети, за да подаде официално оставка само след 49 дни на поста.

"Желая на Риши Сунак успех за доброто на страната ни", каза Лиз Тръс пред входа на резиденцията на британските премиери. "По-убедена съм от всякога, че трябва да сме смели пред предизвикателствата", продължи тя и подчерта, че "Украйна трябва да бъде подкрепяна повече от всякога".

В прощалната си реч Лиз Тръс обаче отново защити своите планове за понижаване на данъците и отмяна на повишаването на вноските за пенсия от Риши Сунак по времето, когато бе министър на финансите, отбелязва ДПА.

Тръс изтъкна, че за нея е било "огромна чест" да служи на Великобритания като премиер, предаде Ройтерс.

"Нашата страна продължава да се бори, преминавайки през буря. Аз обаче вярвам във Великобритания. Вярвам в британския народ. И зная, че предстоят по-добри дни", завърши оптимистично тя.

Лиз Тръс е британският премиер, останал най-малко на поста, посочва Ройтерс.

Тръс бе принудена да обяви оставката си на 20 октомври, след седем хаотични седмици начело на правителството, тъй като загуби доверието на своята Консервативна партия, най-вече заради спорни фискални мерки. Вчера Риши Сунак остана единственият кандидат за неин наследник като лидер на управляващата формация, а днес ще бъде назначен от крал Чарлз Трети и за премиер.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени