Външно и по свойства този продукт не се различава от естественото месо. Това каза един от основателите на производителя на 3D принтери Redefine Meat Ешар Бен-Шитрит. Според него 3D отпечатаното „месо“ предизвиква същите усещания като добрата пържола, „вкусно парче животинско месо, но без животно“.

Продуктът е направен на растителна основа, състоящ се от цвекло, грах, нахут, соя, кокосово масло, хранителна мая. От този състав принтерът формира копие на мускулите, мазнините, кръвта и след това ги комбинира, за да получи "месо". В същото време принтерът има настройки, които ви позволяват да създавате месо с различна твърдост. Както е отбелязано, такъв принтер може да произвежда няколко тона от продукта дневно.

В момента са създадени осем принтера: шест работят в Израел, а още два са изпратени в Нидерландия, където предстои да бъде открита фабрика за производство на изкуствено месо. Колко успешна ще бъде тази идея, времето ще покаже, тъй като сега не можете да сте сигурни в нищо на фона на настоящата икономическа ситуация в света.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени