Всеки от 12-те зодиакални знака има своя уникална комбинация от положителни и отрицателни характеристики, както и собствен набор от приоритети и възгледи за света и своите ближни. Чрез изследване на планетарните, слънчевите и лунните проекции върху еклиптиката по време на раждането.

Използвайки астрологията, можем да научим за основните черти на човека, харесванията, нехаресванията, недостатъците и тревогите.

Казваме ви всичко, което трябва да знаете за вашия зодиакален знак, от неговите характеристики до това колко добре се разбира с други знаци. Избирайки вашия зодиакален знак, вие ще научите всичко за вашата личност, включително характеристики, характеристики по дата, митове, любовна съвместимост и много други.

Хороскопът разделя 12-те знака на зодиака равномерно между четирите елемента земя, въздух, огън и вода. Опитът на всеки човек с тези компоненти – които всъщност са форма на енергия – ще бъде уникален.

Целта на астрологията е да ни научи как да съсредоточим усилията си там, където те ще донесат най-голяма полза, да развием нашите таланти и силни страни на характера и да се освободим от всякакви нежелани качества.

Научете повече за отличителните характеристики на зодиакалните знаци, като изследвате съответните им компоненти. Можете да видите как четирите аспекта оказват значително влияние върху това как хората се чувстват, мислят и действат на фундаментално ниво.

Огнени зодии – Психическите способности

Хората, родени под знака на огнения феникс, са известни с оптимистичния си възглед за живота, избухлив нрав и склонност към импулсивност. Те мислят независимо и са много самомотивирани. Те се борят да отговорят на изискванията на нормалния живот и работят изключително усилено, за да избегнат това.

Родените под огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец

Мислителите – въздушните знаци

Хората, родени под знака на въздушния елемент, са експресивни, динамични, любопитни, гъвкави и неспокойни. Отличният интелект е една от определящите им характеристики. Те са лесно ентусиазирани и се интересуват от много неща, но не винаги се придържат към това до края. Те се борят да изразят емоциите си с думи.

Всички зодии Близнаци, Везни и Водолей принадлежат към въздушния елемент.

Чувствителните – водните знаци

Когато водният елемент е подчертан, междуличностните връзки са подчертани. Под въздействието на водата възприемането на околната среда и реакцията към нея са силно повлияни от настроението. Ето защо характеристиките на тези хора като непредсказуеми са толкова чести. Освен това те имат естествена способност да съчувстват и да разбират чувствата на другите около тях.

Рак, Скорпион и Риби са водни знаци.

Сетивните – земни знаци

Някой с „два крака стъпил здраво на земята“ е разумен, традиционен, достоен за доверие и емоционално настроен. Цялата му енергия е насочена към осигуряване на неговото физическо благополучие и просперитет. Неговата безопасност и благосъстояние зависят от това дали има солидно социално и финансово положение. Като цяло той потиска собствените си творчески и интуитивни способности. Тези хора не придават голямо значение на неща, които не могат физически да преживеят.

Телец, Козирог и Дева са земните знаци.

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени