Над 500 души са загинали в катастрофи през изминалата 2022г., сочат данните на пътни експерти. Според статистиката най-опасни са дните петък и събота. В последния работен ден от седмицата произшествията през изминалата година са 789, като те са били с най-много ранени. Най-много загинали в произшествия са регистрирани в събота – 75 души.

„Общо взето живеем в една ситуация, в която шофьорите се опитват да излъжат държавата, че не нарушават правилата, а пък държавата се опитва да ги излъже, че прави нещо за по-добри пътища в България. Накрая за съжаление излъганите са именно хората, които плащат с живота и здравето си”, обясни в ефира на Nova News Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Пострадалите в катастрофи през 2022г. са 8 000 души.

„Аз бих казал, че ни излъга държавата, защото това са хиляди инвалидизирани хора, които със своята инвалидност ощетяват здравната каса, ощетяват семействата, които са ангажирани с тяхното обслужване. Ощетяват нашата медицинска система и т.н”, допълни Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени