Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Турция отхвърли като клевета твърдения за използване на химическо оръжие от турските въоръжени сили, предаде турската частна телевизия НТВ.

"Тези, които обвиняват турските въоръжени сили в използване на химическо оръжие, са част от гнусна клеветническа мрежа", написа в Туитър говорителят на партията Йомер Челик.

Според говорителя средите, които отправят подобни обвинения, се опитват да оправдаят убийствата на терористичната организация ПКК (Кюрдската работническа партия).

Турските въоръжени сили водят борбата срещу тероризма в съответствие с правните принципи и стандарти, заявява Челик. Борбата на турските въоръжени сили срещу терористични организации е най-справедливата, прозрачна и почтена борба в света, написа още той.

Изявлението бе публикувано в отговор на изказване на председателката на Съюза на турските лекари Шебнем Корур Финджанджъ, която в канала на терористичната организация е обвинила турските въоръжени сили, че са използвали химическо оръжие, съобщиха турски медии.

Финджанджъ е заявила, че е изследвала тела на терористи и че е бил използван токсичен газ, който пряко засяга нервната система.

"Съществува голямо разнообразие от химически оръжия. Въпреки че използването им е забранено, за съжаление виждаме, че те се използват в конфликти", е казала още тя.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени