Очевидци на страшната катастрофа на руски военен самолет в жилищна сграда в Ейск разпространиха ново видео от друг ъгъл на инцидента.

Кадрите са заснети от камерата на автомобил, движещ се близо до блока, в който се заби изтребител-бомбардировач Су-34 през миналата седмица. Най-малко 13 души загинаха при врязването на самолета в сграда в Ейск, Краснодарския край. Пилотите катапултираха и спасиха своя живот, но невинни цивилни граждани не успяха и загинаха на място. Сред жертвите има и деца.

Самолетът се е разбил по време на тренировъчен полет, съобщиха руските власти. Една от версиите е, че се е запалил един от двигателите на машината. Това е пореден инцидент с руска военна техника и поредна самолетна катастрофа във федерацията.

Причината за катастрофата на бомбардировача Су-34 в Ейск е попадането на птици в двигателите му, което е довело до възпламеняване на самолета. Това съобщиха за ТАСС разследващите органи. "В момента на излитането две чайки са ударили двигателите на Су-34. Части от птиците са открити от експерти по време на изследването на останките на самолета. Това обстоятелство е довело до запалване на един от двигателите на самолета, което е причинило катастрофата му", съобщават от агенцията.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени