След 11 гласувания и близо 55 часа първо заседание, с мнозинство от 139 гласа Вежди Рашидов застана начело на 48-ото Народно събрание. За него гласуваха депутатите на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”. Темата в „Събуди се” коментира Кристиян Вигенин от БСП, който е един от заместник-председателите на парламента.

„Не мисля, че ще има управляваща коалиция в този парламент”, заяви той. По думите му коментари, че БСП ще се коалира с останалите партии, подкрепили кандидатурата на Рашидов, целят да дискредитират левицата.

Вигенин заяви още, че компромисът, който БСП е направила в петък, е единствено за да започне работата на парламента. Той коментира и доскорошните си коалиционни партньори в лицето на ПП и ДБ. „Те трябва по някакъв начин от ситуацията, в която са. Разбирам ги донякъде, но „Продължаваме Промяната” на практика не даде алтернатива”, каза Вигенин и подчерта, че подкрепата е била еднократна.

По думите на депутата ГЕРБ не бива да бъдат допускани до властта. Вигенин обоснова твърдението си като обясни, че още като са видели, че се сформира мнозинство, отношението им се е променило.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени