Шойгу, Наришкин, Лавров и други леминги са на върха на „мръсната“ информационна атака

АЛЕКСАНДЪР КОВАЛЕНКО

Еленовъдът не познава тънкостите на външнополитическата игра. Той е като булдозер, който се втурва напред и се опитва да прикрие откровените си мисли, страхове и преживявания с някаква маневра.

Русия с устата на Сергей Шойгу за пореден път показа на целия свят, че е държава-спонсор на тероризма. Министърът на отбраната на Русия вчера цял ден звънеше лично на министри и президенти на европейски държави, като им представяше условията си за изнудване и ги заплашваше с "мръсна" бомба в ясен текст. Директен, недодялан, лишен от какъвто и да било финес, шантаж. Макар че, какъв финес да очакваме от хомункулите на съветската система, изоставащи дори от нея с няколко поколения в развитието?

Такова изнудване вече видяхме в Чернобилската атомна електроцентрала, в Запорожката атомна електроцентрала, виждаме го и в Каховската водноелектрическа централа. И във всички тези случаи това изнудване от страна на Русия се оказа фарс. Безполезен и очевиден фарс, на фона на тоталната им военна слабост. Изглежда, че руските военни в Украйна не са способни на повече. Те не могат да победят въоръжените сили на Украйна на бойното поле. Остава само да тероризират и да заплашват с още терор. Но по този начин Русия само ужасява и още повече антагонизира европейската общност.

И сега щафетата от Шойгу се поема от Наришкин, известен като „официален“ интегратор на конспиративни теории, генерирани от руската пропаганда в информационното пространство още през 2020 г., лавров, който отдавна е изгубил лицето си и доверието като дипломат от най-висок ранг, та дори и Герасимов! Те всички се обаждат на чуждестранните си колеги и разказват една и съща лъжа за “мръсна” бомба, която Украйна планира да взриви и в която никой не вярва, разбирайки, че Русия крои тези планове.

И така… Еленовъдът и говорещата глава, които заемат наистина важни постове, министър на външните работи и началник на Генералния щаб, плашат целия свят, в осмия месец от провалната си война, с мръсна бомба.

Вече осми месец никой не вярва на руснаците и не се страхува от изнудването им. Но руснаците така и не са разбрали, че целият набор от нескопосани, груби и посредствени заплахи, които използват, не само не впечатлява никого, а напротив – дразни. И това е основното поражение на Русия. Тя вече не е в състояние да плаши Запада. Тя може само да го дразни. И ние виждаме резултатите от това раздразнение всеки ден. А в един момент те дори могат да стигнат до напълно неочакван за самия Кремъл обрат.

Стадото леминги на върха на информационна атака стремглаво тичат към ръба на бездната.

Бесарабски фронт

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени