"Не бихме имали кабинет, без да имаме мнозинство в парламента, не се дърпаме назад, заставаме не с приоритетите на "Продължаваме промяната", а с декларацията, която съдържа приоритетите и националните цели, тя е 8 страници. Целите ни са влизане в еврозоната, насърчаване на инвестициите, развитие на хората и кадрите, облекчаване на бизнеса. Ограничаване правата на главния прокурор и възможност за разследването му, разделяне на КПКОНПИ. По отношение на енергийната ефективност – да сме независими от доставките и да имаме реално диверсификация", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Венеция Ангова в студиото на "Денят ON AIR".

Не приема критиките на Бойко Борисов, че партията на Асен Василев и Кирил Петков копират ГЕРБ.

"Сигурно Борисов има предвид, че сме копирали идеята за декларация. Но това не е вярно. Когато те обявиха, че искат политическите сили да се обединя около декларация, сложиха бюджета като заложник. Този подход, в който политиците виждат публичните средства като коледна трапеза, трябва да се прекъсне", заяви Ангова пред Bulgaria ON AIR.

Декларацията на "Продължаваме промяната" вече е входирана в НС. От партията се надяват тя да бъде включена в дневния ред на депутатите и да бъде дебатирана в пленарната зала.

"Ако не бъде подкрепена, няма да предложим правителство. Днешният ден е генерална репетиция за тази седмица, но ние не можем да не направим всичко възможно да съставим кабинет. Декларацията е своеобразен план за бъдещето на България", каза депутатът от "Продължаваме промяната".

Все още партията има надежда за подкрепа от БСП. Венеция Ангова припомни, че и докато бяха коалиционни партньори с левицата са имали разногласия, на са показвали, че могат да ги преодоляват.

"Да не бързаме с коментари за третия, това би означавало, че се отказваме от втория. Но и не можем да се коалираме само, за да се коалираме. Смятам, че с нашето предложение надскачаме много и втория мандат и 48-ото НС. Това не е програмата на "Продължаваме промяната", а национални цели за бъдещето на България в следващата 1 г., които биха могла да бъдат наградена. Но виждаме, че някои политически партии са се фокусирали върху себе си", коментира Ангова.

Все още не са обсъждани имена за правителство на "Продължаваме промяната". Партията вижда в ГЕРБ стремеж към предсрочни избори.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени