Великобритания официално ще обяви Революционната гвардия на Иран, която арестува седем души, свързани с Обединеното кралство заради антиправителствени протести, за терористична група. Това съобщи английския вестник "Telegraph".

Ходът, който ще бъде обявен до седмици, е подкрепен от министъра на сигурността на Великобритания, Том Тугендхат, и вътрешния министър, Суела Брейвърман.

Обявяването на Революционната гвардия на Иран като терористична група би означавало, че ще стане криминално престъпление да принадлежиш към групата, да присъстваш на нейните срещи и да носиш нейното лого публично.

Иранската революционна гвардия миналата седмица арестува седем души, свързани с Великобритания заради антиправителствени протести, които разтърсиха страната след смъртта на Махса Амини, 22-годишна иранка, която беше арестувана за носене на "неподходящо облекло" според строгия ислямски закон на Иран.

Британският премиер, Риши Сунак, призова Иран да спре задържането на лица с двойно гражданство. По думите му тази практиката не трябва да се използва за получаване на "дипломатически лостове", предаде news.bg.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени