„Ще се опитам да съм демократичен на трибуната. Ще предприема ротационен принцип отпред. Ще напомням на депутатите гласа на хората“. Това каза в интервю за bTV новият председател на НС Вежди Рашидов. Той подчерта, че единственото му желание е хората на улицата да са усмихнати. На въпрос защо все пак се съгласи да бъде избран на председателския пост посочи: „В телефона имам в момента над 400 обаждания и съм ги запазил. 60% от тях казаха защо се отказваш? Христо Стоичков каза същото от Маями“.

Рашидов разкри, че позицията му се е обърнала и се е съгласил да бъде избран, защото третия ден е започнало вразумяването. „Трябваше да се намери една личност, която е по-малко зависима. А аз не диктувам политиката на нещо. Аз участвам в политиката“, каза той. Допълни също, че образувалият се параграф 22 е станал обиден за българските граждани.

Аз лично съм против да се праща оръжие на смъртта, но ако това е държавната политика ще я подкрепя, разбира се. Това пък отговори на въпрос дали ще подкрепи искането на ДБ да се изпрати оръжие за Украйна.

На въпрос какво е отговорил на есемеса на актьора Христо Мутафчиев, който в първия ден му написа: „Вие нормални ли сте?“, Рашидов отговори:

„Няма нищо странно в това. Нормални хора ли сме? Държим цял народ в напрежение три дена. Ние сме народни представители. Тази дума народ малко я забравяме като влезем вътре. Чудя се какво ни става, като влезем вътре“.

Работата на депутатите е да създават закони, полезни за българите, коментира още той.

По думите му най-лесно се работи с Бойко Борисов като лидер. Той каза, че са се чули и лидерът на ГЕРБ го е поздравил. Казал му също, че стои достолепно.

Всички партии в българския парламент са легитимни, няма прокажени партии, коментира още той на въпрос за ДПС.

На друг въпрос – за партито за негов рожден ден през 90-те, на което Илия Павлов му е дал плакет: „главен мултак на България“, пък посочи:

Знам ги тези неща. Тиражират ги едни много свободни медии в България. Те това правиха и като бях министър.

Никога не съм работил една секунда в Мултигруп.

Познавам от социализма Илия Павлов, но никога нищо лошо не ми е направил, за да не ми е приятел. Тази мантра се върти по друга причина. Малко хора знаят, че той работеше в Министерството на културата по времето на соца. Оттам го знам. Аз от приятели не се отказвам и не предавам.

Рашидов коментира и призива от вчера на лидера на ИТН и тв водещ Слави Трифонов за президентска република. „Това няма да го решава Слави Трифонов. Българският народ като дозрее до това, той ще вземе решение. А Слави – малко по-скромно, защото като паднеш от кораба, който си искал да рулираш… Нека си изкарва прехраната. Времето е в ръцете на хората. Аз красноречиво казах: българският народ е този, който ни избира там, и той е, който ще ни изгони оттам“.

Новият председател на НС завърши интервюто си с думите: „Тежка зима идва и трябва да се работи. Затова апелирах – малко се превръщаме в театър, а тяхната работа е да работят. Имаме достатъчно много и талантливи артисти“.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени