"Българско лято" на Васил Божков няма да участва в изборите. Това става ясно от списъка на регистрираните партии и коалиции в ЦИК, в който организацията на обвиняемия бизнесмен липсва, пише седмичникът "Филтър".

Проектът на Божков стартира през април миналата година, когато участва на вота с регистрацията на БНО на Георги Георгиев-Готи. На вота през юли 50 хиляди българи гласуваха за проекта, което беше недостатъчно за влизане в парламента.

Причината за неучастието на предстоящия вот е както и при предишните избори – санкциите по закона "Магнитски". Това уточняват от т.нар. "Гражданска платформа за радикална промяна на управлението в България", пише "Филтър".

Партията на Божков може да се яви с мандатоносител, както направи през април 2021 г., но Божков вече не желаел да участва в политически авантюри и най-вече да дава пари, пише седмичникът.

От месеци бизнесменът бил изоставил напълно сътрудниците си в България. Причината според източници на изданието се крие в рязкото забогатяване на някои представители на "Българско лято". Божков се усетил, че го крадат и спрял кранчето. Спрял и да споменава името на проекта си в социалните мрежи.

Божков обаче нямал намерение да загърби напълно политиката. Според бивши депутати той щял да помага инкогнито на партии, които имат шанс да влязат в парламента. Според изданието "под подозрение" са две формации – "Продължаваме промяната" и "Демократична България"

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени