С неприятни новини бяха посрещнати атлетите в Русе вчера сутринта. Медалистката в овчарския скок от национални шампионати в различните възрасти Йова Петрова сподели във “Фейсбук”, че неизвестни извършители са накъсали част от скочището за овчарски скок и са откраднали платнището за скок височина, без което съсипването на атлетическите пособия ще продължи. Тя призова и извършителите на това деяние да си понесат последствията. Атлетката публикува и снимки.

“Отношението към спорта в България събрано в няколко снимки (снимките са от вчера направени около 6ч. и от тази сутрин). Няма думи с които да опиша колко съм ядосана, разочарована и възмутена… Често тренираме в условия, в които никой друг спортист в Европа не би тренирал. Добре че хората които се занимават със спорт в България са достатъчно мотивирани, защото иначе много отдавна биха се отказали, заради често невъзможните условията в които им се налага да тренират.

Та днес денят ми започна по следния начин, треньорът ми ми звъни и съобщава, че някой през нощта е накъсал част от скочището по овчарски скок, взел е платнището на това по висок и е откраднал допълнителната възглавница, която го покрива. Не можах да повярвам, че някой е възможно да направи такова нещо…

Скочищата, намиращи се на градския стадион са на повече от 10 години, леко амортизирани, но са единствената база с която разполагаме скачачите по овчарски и висок скок от Русе. Без платнищата тази зима може да се амортизират още повече, поради влагата и леда, това би означавало, че ще останем без оборудване.

Как и защо на някого му е хрумнало да съсипе това спортно оборудване…. Не мога да си го обясня….

Вандалите, които са го направили, трябва да си понесат последствията!!!”, написа Петрова във “Фейсбук”.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени