Акад. Николай Денков: Има знаци за сформиране на правителство около ГЕРБ

"През изминалата седмица в парламента съществуваше логиката за сформиране на предстоящо мнозинство. От това зависи не само избирането на правителство, но и бъдещето на България. Възможностите бяха – или мнозинство около ГЕРБ и ДПС, или мнозинство около ПП и бившите коалиционни партньори, или разпадане на парламента. Тези опции бяха пробвани и видяхме най-естествения резултат – беше избран кандидатът на ГЕРБ. Последствията от този резултат тепърва ще се видят".

Това каза пред БНР акад. Николай Денков депутат от "Продължаваме промяната", бивш министър на образованието.

Петър Чолаков: Страшното обаче не е "Възраждане", а това, което се задава след тях

"Задават се нови предсрочни парламентарни избори. … Малко вероятно е да се закрепи някаква конструкция, но тя ще има изключително кратък хоризонт. Най-оптимистичното е догодина да бъдат парламентарните предсрочни заедно с местните избори, но това най-вероятно няма да стане. Ще ходим по зимно време на предсрочни избори, най-вероятно през февруари".

С тази прогноза започна анализа си на политическата ситуация в България в предаването "Неделя 150" политологът Петър Чолаков.

БСП към Радев: Спрете да ни се месите

Парламентарната група на „БСП за България“ излезе с позиция до медиите, в която отправя призив към президента Румен Радев и служебния кабинет, назначен от него.

"Уважаеми господин президент, за пореден път Ваш служебен министър си позволява да коментира публично вътрешнопартийни въпроси на БСП. Нещо повече, да изопачава факти, касаещи парламентарната група на БСП и решения, взети от колективните органи на партията и от общото събрание на народните представители", посочват от партията.

Тежък удар за любителите на домашната ракийка

По-скъпа домашна ракия ще пием тази година. Причината – по-високите цени на дървата и на захарта.

Това обаче не отказва любителите на традиционната спиртна напитка и макар и в по-малки количества, те продължават да си произвеждат.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени