И днес депутатите не успяха да изберат председател

И днес депутатите не успяха да изберат председател на парламента. Вежди Рашидов отказа номинацията. До нея се стигна последователно, след като от "Продължаваме промяната" и ГЕРБ оттеглиха кандидатурите си.

Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС направи предложение от името на парламентарната група за прекратяване на разискванията. С 206 гласа предложението беше прието, припомня БНТ.

Гешев: Разследването за банкнотите и кюлчетата ще приключи скоро

Разследването за снимките с банкнотите и кюлчетата в нощното шкафче на бившия премиер Бойко Борисов продължава и ще приключи скоро. Това заяви в интервю за ”Капитал” главният прокурор Иван Гешев.

Той отрече и да е водил разговора от изтеклия запис, в който бившият премиер Бойко Борисов го цитира с думите: "Аз обичам да се правим на луд, но вие, г-н премиер, се правите много успешно".

Слави Трифонов: Някои ще се радват, ако умра ВИДЕО

Слави Трифонов обяви, че се е наложило да смени ставата на единия си крак. Това е в следствие на счупването преди няколко години. Лидерът на "Има такъв народ" имаше три пирона в крака си.

"Той зарасна, но вследствие на това кракът ми окъся с 3 сантиметра", заяви Трифонов в страницата си във Facebook. "Имам адски болки в кръста и затова ходя с патерица. Наложи се да сменя ставата на същия крак. В България се оперирах и си сложих изкуствена става. Въпреки добрата операция болката остана и продължавам да ходя с патерица. Това е положението", добави лидерът на ИТН.

Радев каза в Брюксел защо не изпращаме С-300 на Украйна

Енергийната криза подлага на изпитание конкурентоспособността, индустриалната база, икономическата и социална стабилност и ако не бъде овладяна, ще застраши и политическата сигурност в ЕС. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет.

ЕС ще търси намаляване на цената на природния газ чрез нови инструменти и механизми за съвместни доставки, референтен механизъм за ценообразуване на втечнения газ и динамичен таван на цените, посочи президентът.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени