Бойко Борисов към "Продължаваме промяната": В изолация сте

Техният инат доведе до това, че отново се връщаме в изходна позиция. Преди време предложих преди да се раздадат мандатите да се направи подобен документ. И след това да се търси мнозинство. Ние предложихме такъв вариант, но не се прие. Сега се предлага същото. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията по повод предложения документ от "Продължаваме промяната" (ПП), който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание.

ГЕРБ предлага нови реактори за АЕЦ "Козлодуй"

ГЕРБ трябва да внесе още утре проекторешение за нови реактори в АЕЦ "Козлодуй", за 7 и 8 реактор, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бивш плевенски прокурор осъди за над 220 хил. лева прокуратурата

Над 220 000 лева е осъдена да плати прокуратурата на бившия окръжен прокурор на Плевен Иво Радев, съобщава "Лекс", позовавайки се на решението на Софийски градски съд (СГС).

Никола Минчев: Искаме да управляваме страната, но без безпринципни компромиси

Не сме подходили по начин, който да поставя непреодолими пречки за съставяне на правителство с втория мандат. Подходихме максимално конструктивно. Това заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по бТВ заместник-председателят на парламента от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

Ананиев: Работим по нова компенсация от 25 ст. за литър гориво

Работи се по нов механизъм за продължаване на антикризисната мярка за компенсация от 25 стотинки върху литър гориво, съобщи на брифинг в Перник народният представител от ГЕРБ – СДС Кирил Ананиев.

Този механизъм за компенсации трябва да стане готов до края на месеца, обясни Ананиев.

Той каза още, че се разсъждава върху няколко варианта. Единият от тях е цялото население и бизнеса да имат право на отстъпка. Другата идея, която също е сред разглежданите, е мярката да обхваща само най-нуждаещите се граждани.

Ананиев допълни още, че се обмисля и разширение на обхвата на мярката, предвиждащо подпомагане и на хората, ползващи обществен транспорт.

Антикризисната мярка в помощ на физически лица бе въведена на 9 юли миналата година. Компенсацията от 25 стотинки на литър бензин, дизел, пропан бутан и метан, предоставяна от държавата, беше спряна след 31 декември 2022 г.

Ганев: Почти нулеви са шансовете на втория мандат

Почти нулеви са шансовете на втория мандат. Това коментира в интервю за NOVA политологът от агенция „Тренд” Димитър Ганев. Според него трябва да има някаква много радикална промяна в политическата ситуация, за да се появят шансове.

Дянков: Шансовете за редовен кабинет са при третия мандат. 2024 г. не е реалистична за влизането ни в еврозоната

"Политическата криза има огромно и негативно влияние върху публичните финанси на страната. Партиите са в готовност на избори и затова са по-щедри, отколкото са възможностите на държавата. Ние сме в по-голям дефицит, отколкото икономиката ни предполага". Това каза пред БНР Симеон Дянков, бивш министър на финансите.

Денков след връчването на втория мандат: Рано е за имена, важно е какво може да ни обедини, за да работим заедно

"Разговорът беше изключително съдържателен, основата беше поставена с този проект на решение. Той поставя въпросите върху какво трябва да се концентрираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задачи, които трябва да свършим заедно, търсейки мнозинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, защото за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше съсредоточен върху тези общи задачи", заяви Николай Денков след като президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме Промяната", съобщават от БНТ.

Отлагат изплащането на януарските пенсии

Изплащането на пенсиите през януари 2023 г. чрез пощенските станции ще започне на 9 януари (понеделник) и ще приключи на 20 януари (петък).

Четири приоритетни национални цели в декларацията на "Продължаваме промяната"

Вече е ясно съдържанието на декларацията, която от „Продължаваме Промяната” ще предложат за обсъждане в парламента. Тя включва четири приоритетни национални цели, съобщават от Нова телевизия. Ето и целите:

Калоян Велчев: Оставката на Борисов е залог за излизане от политическата криза. Радев играе двойна игра

"Към момента изглежда ясно, че вторият мандат няма да се реализира", заяви пред БНР политологът Калоян Велчев. Днес президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет на партия "Продължаваме промяната".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени