Ежегодната среща на местните власти започва от днес в курортния комплекс Албена. Тя се организира от Националното сдружение на общините в Република България и събира кметове, общински съветници и експерти с представители на изпълнителната власт, партньори от страната и чужбина. Основните теми на обсъжданията са свързани с перспективите за развитието на общините, проблемите, пред които се изправят местните власти, опита и поуките на отделни общини.

Програмата на събитията е фокусирана върху две годишнини – 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС, уточнява БНР.

По време на срещата на местните власти ще бъдат връчени Годишните награди на НСОРБ и сертификатите на Европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво.

В дните на Годишната среща на местните власти се организира и "Общинско Експо", което представя съвременни технологии за общините, машини и съоръжения за дейностите им, както и възможности за установяване на контакти с потенциални партньори от бизнеса.

Сред гостите на срещата са вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, министърът на земеделието Явор Гечев, вицепрезидентът Илияна Йотова и други.

Събитието ще продължи до 25 октомври.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени