26-годишната българка Памела шофира 20 км в насрещното движение на магистрала в Северна Италия, блъска се в патрулки и накрая си реже вените, излъчвайки всичко директно в Instagram, в знак на протест срещу поскъпването на живота, съобщава вестник "24 часа".

Според в.”Месаджеро” с протестна бележка, закачена на задната част на колата си Ford Fiesta, българката карала по пътя А28 Портогруаро-Конеляно с 30 км/ч, поставяйки на риск всички останали автомобилисти, пътуващи близо до град Порденоне.

След това се блъснала в двете полицейски коли, опитали се да я спрат. В кулминационния момент когато се опитвали да я арестуват, тя си прерязала вените. Всичко това било предавано директно в Instagram, където тя имала 8000 последователи. С налудничавата си постъпка момичето искало да протестира срещу правителството, което изстисквало работниците. „Не мога да се спра. Убивате ни! Бършите си …. с живота ни. Стига!”

Според медиите българката работи в Amazon като шофьор и по документи живее в Кодроипо. В действителност обаче нямала жилище. „Всяка вечер се питам къде ще спя и аз съм сред най-големите късметлии. Ако не беше тази кола, трябваше да плащам по 50 евро на нощ. Чувствам се унизена от правителството ми”, написала на протестния си плакат младата жена.

Според нея тя извършила постъпката си в името на всички – да премине с 30 км/ч от Порденоне до Милано, за да отиде при приятел. „Който иска, да се присъедини”. Българката нямала намерение да притеснява никого, целта ѝ била само да забави трафика, „защото заслужаваме внимание”.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени