Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентарната група на „БСП за България“ ще обсъдят на съвместно заседание днес проекта за декларация, предложен от „Продължаваме Промяната“ и ще решат дали ще бъде подкрепен в Народното събрание. Това съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия.

От БСП припомнят, че след изборите на 2 октомври 2022 г. Националният съвет на партията е взел решение да не се подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

В последните дни на 2022 г. кандидатът за министър-председател, излъчен от „Продължаваме Промяната“ акад. Николай Денков заяви, че шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да обедини партиите отново. Затова сложихме като основна задача изготвянето на програмна декларация, която да подреди целите и дейностите, които могат да ни обединят, каза Денков пред журналисти в Кърджали на 26 декември.

Той уточни, че вече са получени предложения от „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“.

На 12 декември 2022 г. кандидатът за министър-председател, издигнат от първата по численост парламентарна група ГЕРБ-СДС – проф. Николай Габровски – върна на президента изпълнен мандат за съставяне на правителство. На 14 декември 2022 г., след тричасови дебати в пленарната зала, Народното събрание не избра Габровски за премиер.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени