Според британското разузнаване руско-беларуската войскова групировка едва ли е с толкова голям личен състав, както заявява Минск, съобщи руската редакция на Би Би Си.

На 14 октомври президентът на Беларус Александър Лукашенко заяви, че новата руско-беларуска войскова групировка ще включва 70 000 беларуски военнослужещи и близо 15 000 военни от Русия. На другия ден беларуските власти разпространиха видеозапис, показващ според тях, че руските войски вече са пристигнали в страната.

Малко вероятно е Русия наистина да е прехвърлила толкова много допълнителни войски в Беларус, посочи разузнаването на Великобритания. Русия едва ли ще може да формира боеспособна групировка със заявената численост, тъй като силите ѝ са концентрирани в Украйна. А беларуските въоръжени сили най-вероятно имат минимални възможности да водят сложни операции, отбеляза британското министерство на отбраната.

Изявлението на властите в Минск навярно е опит да се демонстрира руско-беларуска солидарност и да убеди Украйна да отклони част от силите си, за да контролират северната граница на страната, смята разузнаването на Лондон.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени