Американският актьор Брад Пит разказа как е преживял развода с бившата си съпруга Анджелина Джоли в обширно „тройно“ интервю за Financial Times, дадено заедно с музиканта Ник Кейв и скулптора Томас Хаусаго по време на съвместната им изложба в Тампере, Финландия. Тя ще продължи в Музея на изкуствата „Сара Хилден“ до 15 януари догодина, пише "Сега"

Актьорът Брад Пит и музикантът Ник Кейв откриха съвместна изложба със световноизвестния британски художник Томас Хаусаго във финландския град Тампере, съобщи сайтът на Музея на изкуствата "Сара".

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Brad Pitt and Nick Cave open art exhibition in Finland <a href="https://t.co/YfRZhQeeCK">https://t.co/YfRZhQeeCK</a></p>&mdash; Sky News (@SkyNews) <a href="https://twitter.com/SkyNews/status/1572250678113845251?ref_src=twsrc%5Etfw">September 20, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Кинозвездата признава, че след раздялата не му е било лесно, но по-късно е намерил с какво да лекува душата си. Той казва, че общото страдание с двамата му приятели, които също са имали психически травми за преодоляване, било комично, но точно от това страдание избухнал пламъкът на радостта. „Ние сме като момчешка група“, шегуват се тримата – 50-годишният Хаусаго, 65-годишният Кейв и 58-годишният Пит. Изкуството и дружбата с британския скулптор Хаусаго помогнали на звездата от „Имало едно време…в Холивуд“ да се съвземе. Актьорът също решил да пробва ръката си в този занаят. „Винаги съм искал да бъда скулптор, исках да опитам това. Беше трудно след развода, но намерих себе си“, доволен е днес Брад Пит.

Наред с ръчно изработени порцеланови свещници Брад Пит показва в изложбата необичайни едромащабни скулптури: например релефен гипсов панел, в който е отпечатано собственото му тяло, за да изобрази филмова престрелка (но също така, предполага той, и „вътрешен конфликт“), както и опростени силиконови структури с форма на къща, носещи заглавия като „Самонанесена огнестрелна рана в къщата“ – ясен паралел с разрушаването на семейния му живот. „Всичко е въпрос на саморефлексия“, обяснява авторът.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Nick Cave and Brad Pitt surprise-debut artwork in Finland <a href="https://t.co/nlkqHOzivY">https://t.co/nlkqHOzivY</a> <a href="https://t.co/HuQcZdtOnn">pic.twitter.com/HuQcZdtOnn</a></p>&mdash; Stereogum (@stereogum) <a href="https://twitter.com/stereogum/status/1572298350384521217?ref_src=twsrc%5Etfw">September 20, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Просто е изтощително да бъдеш всичко друго, но не и това, което си“, казва той с опита на човек, който е непрекъснато под светлината на прожекторите и в центъра на общественото внимание. „Трябва да разберете, че поне там, където съм израснал, ние сме по-скоро като героите на Клинт Истууд: държиш всичко затворено в себе си, можеш да се справиш с всичко, не проявяваш слабост. Виждам това в моя баща и в по-старите поколения актьори и, човече, това е изтощително!“, казва Брад, който е роден в Оклахома, а израснал в Мисури. Той твърди, че с напредването на възрастта намирам все повече утеха в приятелствата, където човек може да бъде напълно себе си и се чувства в безопасност. „Как да говорим открито за скръбта и травмата, без да бъдем дефинирани от тях, е предмет на много дискусии. Откривам, че трябва да вървя напред и с болката, която изпитвам, и с радостта“, заключава актьорът, който смята да продължи по пътя на визуален артист и да се съсредоточи върху изкуството като терапия.

Междувременно разводът му с Анджелина Джоли още не е финализиран заради многобройните съдебни искове на единия към другия и обратно. Джоли и Пит се разделиха преди шест години, а през април 2019 г. бяха обявени от съдия за законно необвързани, но битката за попечителството над най-малките им четири деца все още не е решена. Паралелно се разиграват и още сюжети, в чиято основа са финансови спорове, допринасящи за протакането на официалното решение за развода на актьорите, носители на награди "Оскар".

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени