Техният инат доведе до това, че отново се връщаме в изходна позиция. Преди време предложих преди да се раздадат мандатите да се направи подобен документ. И след това да се търси мнозинство. Ние предложихме такъв вариант, но не се прие. Сега се предлага същото. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията по повод предложения документ от "Продължаваме промяната" (ПП), който ще бъде гласуван до края на седмицата в Народното събрание.

Той определи като вялото отношението на партиите към документа и заяви, че това показвало, че ПП са в изолация. "Този документ е обречен на неуспех", заключи той.

"Вътре са написани неща, много от тях безотговорно, защото тези хора вече 2 години са министри, премиери и можеше много от тези неща да са в много работна фаза или дори завършени", продължи лидерът на ГЕРБ.

"Несериозен е начинът, по който се предлага този документ, затова и мисля, че е обречен", сподели Борисов.

Той коментира и цените на горивата. "Към началото на август е 3,47 лева, а към днешна дата е с 58 стотинки по-евтин. Бензинът е с 84 стотинки по-евтин. Това, което говорихме тогава, че докато ПП е на власт, от джоба на българина изтича по близо лев за всеки литър, виждате, че сме много близо до истината. Всичко това е отивало в нечии джобове", заяви председателят на ГЕРБ.

"Това, че "Промяната" си замина скоропостижно, донесе само просперитет и не толкова дълбоко бъркане в джоба на българина. Това е факт", подчерта Борисов.

Той изрази задоволството си, че служебното правителство е подписало договора за сътрудничество с Турция, след което припомни, че според документите с визията, която ГЕРБ е имала за диверсификация на страната, тя е била подготвена днес да се подпише такъв документ.

"Около 6 млн лв. на ден са заминавали в нечии джобове. И те сега ми предлагат план как трябвало да бъде икономическото развитие и модернизираното развитие на страната. За две години ние видяхме само разруха и спад във всичко", отсече Борисов.

"От това, с което ни плашеха, нищо не се случи. Нариха ни войнолюбци, но цените на горивата продължават да падат и ако ни бяха послушали за инфлацията, да я овладеем, сега щяхме да сме още по-напред. Бъдете смели, благодарение на вас се случи и диверсификацията на ядреното гориво", призова лидерът на ГЕРБ.

"Още утре ще ви предложа да внесете в парламента проекторешение за 7-ми и 8-ми реактор на АЕЦ "Козлодуй". За да може след време, когато изпаднат от работа 5-ти и 6-ти реактор, да можем веднага да си заместим мощността", обърна се той към Делян Добрев, Жечо Станков и Теменужка Петкова.

"Партията на "Промяната" е обезглавила българската енергетика, след година и половина ТЕЦ-овете в Маришкия басейн приключват. Трябват ни нови реактори. Никой разбиращ енергиен експерт не би се съгласи да си унищожим 60% от производството на енергия. С това се взима 4% от БВП. Незабавно внесете предложение и задължете служебното правителство да не допусне тази катастрофа", призова председателят на ГЕРБ и предупреди, че сме изправени пред риска да внасяме ток.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени