В последно време стана модерно да се говори за мафия, но това е политическото говорене. Когато някой говори така, трябва да каже какво е направил срещу мафията. Всички тайни за политиците от прехода са на разположение на КПКОНПИ. Който в момента държи КПКОНПИ, държи политиците. С изменение на преходните и изключителните разпоредби в Закона за ДАНС цяло звено бе прехвърлено в КПКОНПИ заедно с техническия състав. Така всичко премина в ръцете на Сотир Цацаров и на неговия предшественик Пламен Георгиев. Така те разполагат с всички тайни на политиците. Говоря за хората, които през последните 30 години са били в политиката. Но не само политици, а и магистрати включително. Това обяви пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ следователят Бойко Атанасов. Припомняме, че той бе номиниран за шеф на КПКОНПИ от партия „Възраждане“.

Според него темата за борбата с корупцията е тема от 30 години, но реално не се прави нищо.
„Благодарих на „Възраждане“ за номинацията, но нищо не се случи. Повече от 6 месеца темата не бе поставена на дневен ред от страна на управляващите. Нещата се раздвижиха, след като „Възраждане“ ме номинираха. После Кирил Петков номинира Бойко Рашков, но това стана в момент, в който Министерски съвет бе обект на проверка от страна на КПКОНПИ. Малко странно стана така, че проверяваните излъчиха кандидат за поста на КПКОНПИ“, каза Атанасов.

Той поясни, че от партия „Възраждане“ не са му поставяли никакви условия.
„Възраждане“ е партия, която тръгва на чисто, която не е управлявала. Това бяха условията. Когато се създаде апарат, интегритет, чистота на работещите в КПКОНПИ, тогава може да се говори за сериозна работа на разследващите структури. Също така намерението за борба с корупцията се случи в момент, в който нямаше гарантирано мнозинство в парламента“, добави следователят.

Според него проблемът, когато говорим за борба с корупцията, е комплексен. „Подбирането на кадри, които да се справят с корупцията, не е лесно. Темата се появява предизборно. След изборите нещата се минимизират. Спецпрокуратурата в последните години при Цацаров и Гешев не функционираше както трябва. Командироваха се хора и там отиваха все по предложение на главния прокурор. ВСС не работеше както трябва. Органите, които ще преследват висшата корупция, трябва да са пълни с почтени хора и после да мислим за структурите“, добави още Атанасов.

Целия разговор вижте във видеото.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fwww.fakti.bg%2Fvideos%2F568557721639325%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени