Политическата ни система прилича на тези в Третия свят. Виждаме недъзи, които се засилиха с новите политически субекти. Виждаме крайна политическа непочтеност. Лъжат ни без да се притесняват, че е е съшито с бели конци. Това е съчетано с невежество и некомпетентност, свързано е и с политическа арогантност.

Това заяви за "Офанзива" бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев.

По думите му се намираме в политическа криза, а има всички предпоставки да се озовем и в конституционна.

"Последните три дни, които извадиха най-лошото от политическата ни система далеч не са зад гърба ни. Вероятно в рамките на този парламент ще видим още от същото. Използва се и насилие за постигане на политически цели. Все повече нараства склонността политиците да използват външни фактори, за да постигат целите си.

Така се отваря вратата към авторитаризма", посочи той. И изрази скептицизъм, че има политически субект, който да реализира голяма обществена подкрепа на следващите избори, но може да има нов такъв.

Според него неудовлетворението на избирателите може да отвори пътя към нови политически субекти. "Когато имаме съчетание от няколко кризи, се раждат силно популистки политически субекти. Това представлява риск и за нашата страна, защото ако говорим, че трябва да имаме евроатлантическо мнозинство, важно е и да е антипопулистко. Това е трудно, почти невъзможно.

Ако се създаде правителство – то ще е с тежки компромиси и извиване на ръце на отделните партньори. Най-вероятно ще има управление, но с голяма доза безпринципност. Има и малка вероятност за временно правителство с мандат до местните избори", подчерта Йовчев.

Източник: fakti.bg

С подкрепата на гоблени за шиене и диамантени гоблени